Sklenice plné dobrot, Hummusy a pasty

Kasia Marciniewicz, Konrad Budzyk

Kdo by neměl rád sladká tajemství zavařovacích sklenic? Můžete do nich uzavřít poklady ze své zahrádky - temně černé kuličky rybízu, zářivě červené jahody, lehce nahořklé višně nebo křiklavě žluté chilli papričky. Kolik radosti a vzpomínek na léto dokáže přinést jedna sklenice otevřená uprostřed zimy. Knihy měsíce září vás přenesou do říše domácích chutí, vůní a vzpomínek na naše babičky. 

Sklenice plné dobrot je knížka, která doslova překypuje barvami. Autorka se v ní dělí o své propracované recepty na domácí zavařeniny, marmelády, octy, zálivky, paštiky, likéry a další dobroty. Seznámí vás se všemi důležitými metodami konzervace potravin, od sušení přes kvašení, nakládání, uzení až po sterilaci a ukáže vám, jak ovládnout schopnost začarovat jídlo do sklenice. Budete si tak moci naplnit svou spíž oblíbenými pokrmy v té nejlepší kvalitě, které budete mít po ruce během celého roku. 

Kuchařka Hummusy a pasty představuje přes sedmdesát veganských receptů na výborné domácí pasty, pomazánky, hummusy, paštiky a další chutné přílohy. Orientální pochoutku hummus se naučíme připravit na devatenáct chutných způsobů a kouzlit budeme s luštěninami, kaštany, semínky, kořením, zeleninou, tofu, oleji či avokádem. Hummusy a pasty jsou ideálním řešením v případě nenadálé návštěvy nebo akutního hladu, jejich příprava totiž netrvá více než 5 minut. Díky této knize získáte volnost experimentovat s chutěmi dle vlastního uvážení. 

Obě knihy vydalo nakladatelství Bookmedia

O autorovi

Kasia Marciniewicz, Konrad Budzyk

 

Kasia Marciniewicz je kuchařka, spisovatelka a bloggerka pocházející z Polska. Sušení, zavařování, nakládání i psaní je jejím denním chlebem a její úžasné recepty najdete na food blogu ChilliBite.pl. Své fanoušky neučí žádné složité kuchařské metody ani neradí, jakou nejlepší mouku použít na pečení chleba. Mluví o chuti, zvucích, vůních a dotyku těsta. V její práci najdete lehkost, radost i nadšení pro zdravé jídlo a po přečtení její knížky budete mít chuť si také obléci kuchařskou zástěru a trochu si doplnit spíž.

 

Konrad Budzyk polský blogger, spisovatel a kuchař, který se již mnoho let stravuje i vaří vegansky - bez živočišných surovin. Poukazuje na to, že živočišná výroba zatěžuje životní prostředí a je přesvědčen, že rostlinná strava lidem i přírodě naopak prospívá. Díky veganství shodil 50 kilogramů a získal vášeň pro vaření, které věnuje každou volnou chvíli. Jeho rychlé, svěží a praktické recepty najdete na webu www.blendman.pl.

Recenze a články

Nic se nevyrovná pocitu právě otevřené sklenice s marmeládou, kterou jste sami připravili z vlastnoručně nasbíraných malin, ostružin, rybízu či jahod. Na jazyku se vám pak lehce rozpouští vzpomínky na teplé léto, o to intenzivněji, pokud si svůj snídaňový krajíc mažete v sychravém podzimním nebo mrazivém zimním dni.

 

Vaše úroda byla letos bohatá a nevíte, co s těmi všemi jablky, švestkami a cuketami dělat? Co takhle je začarovat do sklenic?

Archiv

Kontaktní formulář

Máte dotaz ke Knize měsíce? Neváhejte nás kontaktovat, rádi Vám jej zodpovíme.