Sklenice plné dobrot, Hummusy a pasty
Kdo by neměl rád sladká tajemství zavařovacích sklenic? Můžete do nich uzavřít poklady ze své zahrádky - temně černé kuličky rybízu, zářivě červené jahody, lehce nahořklé višně nebo křiklavě žluté chilli papričky. Kolik radosti a vzpomínek na léto dokáže přinést jedna sklenice otevřená uprostřed zimy. Knihy měsíce září vás přenesou do říše domácích chutí, vůní a vzpomínek na naše babičky.
Sklenice plné dobrot je knížka, která doslova překypuje barvami. Autorka se v ní dělí o své propracované recepty na domácí zavařeniny, marmelády, octy, zálivky, paštiky, likéry a další dobroty. Seznámí vás se všemi důležitými metodami konzervace potravin, od sušení přes kvašení, nakládání, uzení až po sterilaci a ukáže vám, jak ovládnout schopnost začarovat jídlo do sklenice. Budete si tak moci naplnit svou spíž oblíbenými pokrmy v té nejlepší kvalitě, které budete mít po ruce během celého roku.
Kuchařka Hummusy a pasty představuje přes sedmdesát veganských receptů na výborné domácí pasty, pomazánky, hummusy, paštiky a další chutné přílohy. Orientální pochoutku hummus se naučíme připravit na devatenáct chutných způsobů a kouzlit budeme s luštěninami, kaštany, semínky, kořením, zeleninou, tofu, oleji či avokádem. Hummusy a pasty jsou ideálním řešením v případě nenadálé návštěvy nebo akutního hladu, jejich příprava totiž netrvá více než 5 minut. Díky této knize získáte volnost experimentovat s chutěmi dle vlastního uvážení.
Obě knihy vydalo nakladatelství Bookmedia.