Když hvězdy vaří

Jiřina Bohdalová

Jiřina Bohdalová je výtečná kuchařka a vaření je její velký koníček. Do své nové kuchařské knihy vybrala přes osmdesát receptů, které si v pořadu Hobby naší doby osobně vyzkoušela s kolegy z branže. Polévky, moučníky, hlavní jídla z masa i zeleniny - zkrátka všehochuť, v níž najdete inspiraci pro nedělní oběd, rychlou večeři i nečekanou návštěvu.

Každý recept doplňují fotografie z přípravy pokrmu, kterou můžete pomocí webového odkazu nebo QR kódu sledovat živě na internetu České televize. Ať už milujete zeleninu, rádi připravujete sladká jídla nebo dáváte přednost pokrmům z masa, v kuchařce si vyberete. Ale hlavně nahlédnete pod pokličku šestačtyřiceti známým umělcům a navíc se dozvíte pár zajímavostí, odkud který recept mají, zda také rádi vaří a co je jejich oblíbená pochoutka.

Vyzkoušejte si kuře s pohankou od Terezy Brodské, vepřový špíz Evy Pilarové nebo mexickou fazolovou pastu Petra Vacka či humus s česnekem Aleše Hámy! Nebo vás spíš láká tatarák z lososa Jitky Asterové, gruzínský salát Bohumila Klepla, paštika Báry Hrzánové, koňaková bábovka Marcela Vašinky či banánový dezert Ilony Csákové?

O autorovi

Jiřina Bohdalová

Dáma českého filmu Jiřina Bohdalová se narodila 3. května 1931 v Praze. Její otec František Bohdal byl vyučeným truhlářem, matka Marie Bohdalová pracovala jako služebná a ve volném čase se s oblibou věnovala ochotnickému divadlu. V tomto ohledu měla velký vliv i na svou dceru: jako malou ji zapsala do baletní školy Niny Gordon-Mládkové a následně i do komparzu. 

Divadelní kariéru začínala Jiřina Bohdalová po boku Jana Wericha v Divadle ABC a posléze v Městských divadlech pražských. V letech 1967-2004 byla členkou Divadla na Vinohradech a od roku 2005 hraje v Divadle Na Jezerce. Kromě toho často spolupracuje s Českou televizí a na filmovém plátně ztvárnila celou řadu vynikajících rolí.

Recenze a články

S Jiřinou Bohdalovou se v kuchyni několikrát objeví i herec Petr Vacek. V této epizodě pořadu si pochutnají na fazolové pomazánce.

Ester Janečková a Jiřina Bohdalová si připraví zapečenou vepřovou panenku.

Epizoda se zpěvákem Petrem Jandou. Jiřina Bohdalová a Petr Janda tentokrát připraví zapečenou vepřovou panenku na portském víně.

Jiřina Bohdalová vaření rozumí a ráda předává publiku také inspiraci od svých kolegů. Herci i zpěváci v roli jejích hostů připravují recepty od přátel, z cest nebo i podle rodinných tradic. Máte tedy jedinečnou možnost zjistit, na čem si rády pochutnávají ikony české zábavní scény.

Archiv

Kontaktní formulář

Máte dotaz ke Knize měsíce? Neváhejte nás kontaktovat, rádi Vám jej zodpovíme.